Eskişehir Yemek Yerleri - Gerçek Pilav ve Izgara
Eskişehirde ne yenir?
Bundan 7 yıl kadar önce maalesef içinde her şeyi olan Güzel Eskişehir’in bizim damak tadımıza cevap verecek bir pilavı yoktu. Onu da bari biz yapalım dedik. Yaptık ta…
Gerçek Pilav; Eskişehirde ne yenir? Sorusuna verilebilecek en güzel cevaplardan biri oldu.
Yedinci yılımıza, Eskişehirin gözde turistik bölgesi olan Odunpazarının Meydanında, yenilenen üç katlı binamızla hizmete başlıyoruz. Yıllardır verdiğimiz emeğin, gösterdiğimiz gayretin karşılığı olarak hak ettiğimiz prestij projemizi gerçekleştirdik. Artık Eskişehirin Turizmine daha fazla katkı sağlayabileceğiz.
Odunpazarı Restoranımız; Odunpazarı Tarihi Evlerini ve Müzelerini gezmek için gelen yerli ve yabancı turistler içinde gruplara uygun restoran olarak bir uğrak noktasıdır. Eskişehir yemek yerleri arasında çocuklarla beraber yemek için en iyi, uygun ve samimi restoranlardan biridir. Çok iyi derecede İngilizce bilen Ustamızdan Eskişehir ve yemek ile ilgili gerçekçi ve sağlıklı tavsiyeler alabilirsiniz.
PİLAVCI değil sanki Sosyal Tesis
Pilavlarımız lezzetli ve doyurucudur. Minimum seviyede yağ kullandığımızdan hafif olan pilavlarımız Eskişehirli sporcular tarafından tercih edilmektedir. Fiyat ve doyuruculuk oranı da göz önünde bulundurulduğunda pilavlarımız öğrenciler tarafından da rağbet görmektedir. Eskişehirin öğrenci yemek mekanları ve Eskişehir yemek yenilecek yerler arasında Gerçek Pilav adı bir markadır.
Bir Eskişehir Markası olarak, başarımızı başka şehirlere de yaymak hatta yurt dışına çıkarmak artık çok ta uzak değil.
Şehrin merkezi sayılabilecek olan Yediler semtindeki Sabahattin Günday parkının karşısında, Öztopçu Sokak'ta, bulunan merkezimizin yanındaki dükkanı da tutarak işletmemizi büyüttük. Servis alanımızı genişletip, mutfağımızı rahatlattık. Yenilenen modern iç dizaynımız ile misafirlerimizi daha ferah ve konforlu bir ortamda ağırlıyoruz.
50 kişinin üstünde öğrenci ve turist gruplarına aynı anda servis verebilecek, layıkıyla hizmet edebilecek donanıma, deneyime ve doğru yaklaşıma sahibiz.
İşletmelerimiz kalabalık gruplar için doğum günü kutlamaları, iftar yemekleri, aile toplantıları, kadın günü toplantıları için uygundur. Odunpazarı İşletmemizde ayrıca özel salonda temin edebiliriz.
Arayıp rezervasyon yaptırabilirsiniz. 0222 2332722
Uyguladığımız fiyat politikası ve ürün kalite anlayışı ile müşterilerimize yüksek fiyat / performans oranı sağlamayı hedefliyor ve bunu hem uygulanabilir hem de sürdürülebilir kılarak gerçekleştiriyoruz.
Eskişehir yemek konusunda, Odunpazarı civarında, yemek yenecek yerler arasında Gerçek Pilav'ın restoranları, şüphesiz Eskişehir'in en iyi turist ağırlayan turistik işletmeleri arasında sayılmaktadır. Geldiğinizde bize hak vereceksiniz.
Tescilli Marka
Gerçek Pilav Eskişehirin ilk ve tek tescil edilen PİLAV MARKASI olarak; kendine özgü ürün adlarıyla, tadıyla, başkalarında olmayan porsiyonlarıyla Eskişehirde farklı bir yer edindi.
Eskişehirde nerede yemek yenir konusunda abartı değil, gerçekten meşhur oldu. Eskişehir yemek meşhur, Odunpazarı'nın neyi meşhur? Sorusuna verilebilecek iyi bir cevap daha ortaya çıktı. Artık Odunpazarında iyi bir Pilavcı var.
Gerçek Pilav, modern ekipmanları ve teknik donanımıyla kurumsal kimliği oturmuş bir işletme olarak hizmet verdiği sektörde kalite standartlarını daha yükseğe taşımış oldu.
Bulunduğu şehirde sunduğu ürünlerle ilgili standartları ve piyasa fiyatlarını belirleyen, uyguladığı politikalar baz alınan bir işletme olduğumuz doğrudur.
Ürünlerinin içeriğini, gramaj bilgilerini ve fiyatlarını kurumsal web sitesinin menü sekmesinde ve Google Business sayfasında güncel olarak yayınlayan, sadece Eskişehirde değil belki de Türkiyede tek işletmeyiz.
İddiamızı, kalitemiz ve lezzetimizle ispatladık.
Kömürlü Izgarada közün üzerinde pişen tavuk ile kızgın metal üzerinde pişirilen tavuk ürünleri arasında kıyaslanamaz bir fark vardır. Köz ateşinin pişirme gücü, tavuğun pişerken fazla yağını salması, etin pişerken doğal yoldan tütsülenmesi ile köz üzerinde yapılan tavuk ızgara çok daha farklı bir aroma ve kimlik kazanır.
O yüzden yağda pişirilmiş ya da tava benzeri metal üzerinde pişirilmiş tavuk ürünleri her ne kadar özel soslarla da hazırlansa kömürlü ızgaranın tadını ve kalitesini yakalayamaz.
Pilavımızın yanında ızgara tavuk ve et ürünlerini, yine Gerçek Pilava özgü gramaj ve porsiyon anlayışıyla müşterilerimize sunuyoruz. Fiyatlandırmalarımız ürünün gramajına göre yapılıyor. Özetle ne kadar yemek isterseniz o kadar ödüyorsunuz.
Gerçek Pilav; Eskişehir Yemek Sepeti, Getir, Trendyol ve Migros Yemek gibi internet yemek platformlarını etkin olarak kullanarak, paket servis konusunda önemli bir portföye sahip oldu.
Instagram, Facebook, Youtube, Tripadvisor gibi Sosyal medya platformlarını iyi kullanarak ve müşterileriyle iyi iletişim kurarak Eskişehirde yemek yenecek yerler arasında farklı bir yer edindi.
Toptan Pilav bizim işimiz.
Toptan Pilav ve Mevlüt Pilavı konusunda yine Eskişehirin en deneyimli kurumsal işletmesi olan Gerçek Pilav, Thermobox üniteleri içerisinde paslanmaz gastronom küvetlerle adrese teslim pilav dağıtımı yapmaktadır.
Tavuklu, nohutlu ya da kavurmalı pilavımızın yanında lokma, tulumba ya da burma kadayıf gibi tatlı seçenekleriyle, ayran ya da meyve suyu gibi içecek ikramlarına uygun ambalaj seçenekleri ile sunum yapıyoruz.
İhtiyaçlarınıza göre pilavın yanında çorba ve yemek ilavesi ile zengin menülerde hazırlayabiliriz.
Eskişehirde pilav dağıtmadığımız Cami muhtemelen kalmadı. Bunun yanında pek çok üniversite etkiliğinde ve okul organizasyonlarında Pilav dağıtımında görev aldık. Sayısını bilemediğimiz kadar mevlüt, düğün ve cenaze merasimine tam zamanında pilav yetiştirdik.
Sadece Pilavda değil biz bu işin lojistiğinde de iyiyiz.
Fiyat ve bilgi almak için:
Arifiye Merkez Telefon: 0222 2312722
Whatsapp: 0536 5561410
Bağlar şubemizi de açtık.
Canınız; tavuklu, nohutlu ya da kavurmalı pilav çekerse, buyrun Yenilik Sokak 22 numaradayız. Espark'ın ön kapısından çıktığınızda, Üniversite Caddesinden karşıya geçince, caddeye paralel olan Yenilik Sokak içerisindeyiz. Eskişehir gezilecek yerler arasında adı geçen Collesium ile Espark'ın tam arasında kalan paralel sokaktayız.
2018 yılında ilk işe başladığımız Yediler'deki Merkezimiz ve 2022 yılında başladığımız Bağlar Şubemiz ve 2024 yılı başında açtığımız Odunpazarı Şubemizle Eskişehir merkezinde yaklaşık 8 km çapında bir alanda, Pilavcı olarak paket servis hizmeti sağlıyoruz.
Geçirdiğimiz zorlu pandemi süreci bize çok şey öğretti.
Bağlar Şube telefon: 0222 2501450
Gerçek Pilav nasıl olur?
Lezzetli bir pilav yurdum insanı için tutkudur. Memleketimizin fast-food kültüründe Pilavcı çok önemli yer tutar. Pilavında ayrı müdavimleri vardır. Pek çok insan lezzetli bir tavuklu ya da nohutlu pilav yemek için yolunu değiştirir, orada hiç bir işi olmadığı halde başka bir semtten geçer. Ya da sırf pilav yemek için gece kalkar arabasına atlar ve alıştığı pilavcısının yolunu tutar. Yeri gelir hafif et sulu kavurmalı bir pilav için insan işini gücünü bırakır, tadını hayal ettiği pilavın peşine düşer.
Gerçek pilav her şeyden önce bembeyaz kar gibi olur. Tane tane olur, yapışmaz. Lapa olmaz, sulu olmaz. Kokmaz. Şehriyeli de olmaz. Çünkü pilav zevki kişiden kişiye değişir. Gerçek Pilav herkesin damak zevkine uygun olmalı, sonradan kişilerin yapacağı tercihlere göre tatlandırılabilmelidir. Kişinin canı o gün sadece karabiberli pilav isteyebileceği gibi ertesi gün doyunca kavurmalı pilav yemek isteyebilir.
Pilav çok ciddi bir konudur. Misal gittiğiniz bir restoran ya da lokanta da pilav istediğinizde önünüze azında azı, neredeyse çay tabağında iki kaşık pilavı porsiyon diye getirdiklerinde buna canınız çok sıkılır.
Pilavı yapan ustanın tarzına ve usülüne göre yağ ve su miktarı değişebilir ancak yine de pilavın iç yapısı değişmez. Ustasının elinde en kötü pirinçten bile son derece kaliteli bir pilav çıkabileceği gibi, beceremeyen birine en kaliteli pirinci de verseniz çıkan sonuç yine hüsran olabilir.
Açık mutfak uygulamaları...
Kavurma, Salma, Haşlama olarak adlandırılan üç farklı pilav pişirime usülü vardır.
Günde bir kaç kez kavurma usülüyle pilav yapıyoruz.
Açık mutfak kullanarak müşterilerin gözü önünde pilav yapan sadece biziz. Saklayacak bir şeyimiz yok, sırrımız yok.
İlginizi çekerse gelip baştan sona izleyebilirsiniz.
Neden benim pilavım iyi olmuyor?
Neden pilavı tutturamıyorum?
Diye içinize dert olan sorularınız varsa, gelin cevabı beraber arayalım. Nerede hata yaptığınızı beraber bulalım.
Pilavı yaparken zamanlama çok önemlidir. Neyi ne kadar kaynatacağını, ne kadar kavuracağını, ne zaman söndüreceğini bilmek neticeyi belirler.
O da ustalık işi...
Gerçek Pilavın başkalarında olmayan özelliği bir stratejisinin olmasıydı. Bu farkın süreç içerisinde daha belirgin hale gelmesi elbette ki tesadüf değil.
Yorumlar
Yorum Gönder